De perfecte gabberkleding

Kaalgeschoren hoofd, soms alleen aan de zijkant met een strakke staart, trainingspak, luide prints en sportschoenen, je herkent een gabber uit duizenden. Gabbers staan voor een gezamenlijke liefde voor muziek en deze saamhorigheid kenmerkt zich door een duidelijke klederdracht. Of je nu naar een feest gaat, of je hebt een outfit nodig voor het dagelijks leven, voor een echte gabber kunnen een paar specifieke gabberkledingstukken niet uit de garderobe wegblijven.

Wat is gabberkleding?

Gabberkleding is meer dan alleen trainingspakken en kale hoofden. Ten eerste moet het luchtig zijn en los zitten, zodat je er perfect in kunt hakken zonder belemmerd te worden. Daarnaast moet het ook kwalitatief zijn, zodat je lichaam goed kan ademen en de temperatuur kan reguleren. Hakken is per slot van rekening een intensieve bezigheid. Bij 100procenthardcore.nl kun je online winkelen naar onder andere bomberjacks, T-shirts met prints, trainingsjasjes, hotpants, sporttopjes, vesten en truien. Deze zijn allemaal perfect met elkaar te combineren en het assortiment is groot en veelzijdig. Je outfit is natuurlijk niet compleet zonder accessoires en daarom kun je kiezen uit verscheidene petten, waaiers, vlaggen, heuptasjes en sleutelhangers. Deze online winkel heeft het allemaal.

Waar komt gabber vandaan?

Gabber is een stroming die zich in Nederland heeft ontwikkeld. Toen in Amerika een muzieksoort ontstond als tegenhanger van de disco, met harde beats en melodieuze refreinen, namen jongeren in Nederland dit over en maakten de muziek zich volledig eigen. Dit was vooral in de jaren ’90 enorm populair en kwamen vele duizenden fans samen op grote georganiseerde feesten met favoriete dj’s en eensgezinde muziek fans. Nu is de stroming nog steeds sterk vertegenwoordigd en, ook al niet meer zo groot als voorheen, komen er nog regelmatig gabbers uit heel Nederland samen om dit te vieren. Gabbers geloven dat je een gabber bent van binnen en dat deze passie je nooit verlaat. Hoe kun je hier beter voor uitkomen dan door het dragen van de perfecte gabber-outfit.